Ecoturisme

Apadrina Cireres és una experiència innovadora que va més enllà d’una iniciativa agrària. Compleix els requisits per anomenar-la una activitat ecoturística compromesa amb les bases del turisme responsable.

Activitat Ecoturística?

• L’ecoturisme és un tipus de turisme que pretén valoritza la natura. Té com a destinació principal les àrees naturals, promou la conservació dels ecosistemes i respecta l’entorn on es desenvolupen les activitats. A més, és un turisme responsable que minimitza els seus impactes i que és gestionat de manera sostenible.

• L’ecoturisme utilitza la divulgació amb l’objectiu de la conservació d’un ecosistema.

• Té també un vessant social, ja que intenta millorar la qualitat de vida de la població local i difon els valors culturals.

• El turista no només visita un lloc, té una experiència completa a diferents nivells i pren consciència de què cal fer canvis per aprendre a viure en sintonia amb el planeta.
Apadrina Cirerers es pot definir com una activitat agroturística, ja que els visitants formen part d’una activitat agrària. Però el fet de que una de les bases del nostre projecte és la divulgació d’una activitat agrària, amb l’objectiu de preservar els ecosistemes agraris, així com donar valor al nostre principal aliat, les abelles. I per altra banda, la iniciativa dona veu als petits agricultors locals que difonen els mètodes tradicionals del cultiu. Aquests motius ens fa possible afirmar que el nostre projecte és una activitat Ecoturística molt completa.

Padrins grup

Les bases del turisme responsable

Apadrina Cireres és un projecte ecoturístic sostenible. Això vol dir que els nostre projecte no té com a objectiu arribar a ser un turisme de masses.

És un projecte petit, on valorem el tracte de tu a tu. Limitem el nombre de participants per poder oferir una bona experiència a tots els visitants.

Animem a la gent que pugi amb transport públic, ja que tenim la gran sort de que hi arriba.

Convidem a la gent a que visiti els restaurants locals de la zona, que ofereixen productes  locals.

Begues és un municipi que actualment està dins de la Xarxa de Cittaslow.

El moviment Cittaslow proposa un enfocament nou sobre la ciutat i sobre el seu desenvolupament, basat en la qualitat de vida de les persones. En comptes de propiciar la velocitat, el creixement, els intercanvis estrictament funcionals i en general mercantils, elogia la serenor, permetent que els seus habitants puguin trobar el temps per gaudir del seu espai vital, crear nous espais propicis per a les relacions humanes iper a la reflexió.

El manifest CittàSlow es compon de setanta recomanacions i obligacions a complir per les poblacions que vulguin formar part de la Xarxa Internacional Cittàslow, entre els quals, Apadrina Cirerers vol destacar:

  • La promoció de la producció i ús de productes alimentaris obtinguts mitjançant tècniques naturals i compatibles amb el medi ambient, sense incloure els productes transgènics i implantant, si escau, serveis propis de defensa i desenvolupament de produccions autòctones.
  • La potenciació de les produccions autòctones vinculades al territori: es mantenen les tradicions més ancestrals i es promociona la relació entre els consumidors i productors de qualitat.
  • La potenciació de l’hospitalitat i convivència entre els habitants i turistes.
  • La conscienciació tant dels habitants com dels operadors turístics sobre el que significa el fet de viure en una ciutat slow i les seves repercussions, dedicant especial atenció a la sensibilització dels joves mitjançant plans de formació específics.

One thought on “Ecoturisme

  1. Retroenllaç: Alguns indrets per anar a veure la floració dels arbres fruiters - Blog Natura Local

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s