La nostra agro-filosofia

Cirerers de cultiu natural?

Això vol dir que cultivem cirerers sense afegir cap additiu químic. Però malauradament no  tenim el certificat de producte ecològic, bàsicament perquè hem decidit no fer la inversió que el certificat requereix. Per tant la única manera que tenim per demostra-vos que les nostres cirerers són cultivades sense additius, és que veniu a Begues i ens coneixeu.

Ens agrada el tracte de a tu a tu, i el fet d’apadrinar ens aproxima al client final. Fer amistat amb els padrins, i explicar-vos en primera persona, com cultivem, com podem  i com lluitem contra els depredadors del nostre cultiu.

cirerer_burlac_beneir

La nostra agro-filosofia?

Per cultivar els  nostres cirerers utilitzem pràctiques lligades a la Permacultura.

“La permacultura és un conjunt de pràctiques i de formes de pensar per tal de crear una producció agrícola sostenible,molt eficient en energia (treball manual i mecànic…) i respectuosa dels éssers vius i llurs interrelacions recíproques. Suposa una aproximació holística als sistemes agrícoles, l’objectiu de la qual és crear un ecosistema productiu en aliments així com altres recursos útils, tot deixant a la naturalesa “salvatge” el més gran espai possible.

La permacultura convida a posar en relació aspectes teòrics com la ecologia, la ètica, la pedagogia, el paisatgisme, amb les observacions realitzades sobre el terreny. La base de la permacultura no és només d’analitzar els components d’un sistema individual, sinó també de tenir en compte llurs interaccions amb la finalitat de produir un coneixement de l’ecosistema en el context d’un ús per a l’home.”

( extret de Tomy Hemenway  – GAIA’S GARDEN )

 

Cirerers i Abelles?

El nostre secret per produir les cirerers són les abelles.

Els cirerers són arbres fruiters autoestèrils. Això vol dir que un cirerer sol no pot produir cirerers. Necessita un altre cirerer  d’una varietat diferent per poder reproduir-se i donar fruit.

Per dur a terme la reproducció del cirerers, necessitem les abelles, que seran les encarregades de transportar el pol·len de flor en flor, fent possible la reproducció. D’això en diem, Pol·linització.

En els nostres camps tenim 3 varietats diferents , disposades en ordre per facilitar la pol·linització.  I fem apicultura per assegurar-nos la producció.

16

 

Com més abelles més cirerers!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s